FIRANDE AV NATIONALDAGEN OCH MOTORHISTORISKA DAGEN 6 JUNI

Vi samlar våra styrkor och åker till Arvika.!

Vi samlas kl. 10.30 i Nysäter på Johnny Olssons grusplan (Nysäters gamla busstation). Om vädret tillåter så tar vi en FIKA innan vi vid elvatiden gemensamt åker mot Arvika. Ta med kaffe och fikabröd!

Vi skall vara framme på SHELLMACKEN VID GATE RONDELLEN KL. 12.00. Vi hoppas att ni som kommer från Grums och Karlstad med omnejd möter oss där!! 

Vi väntar i ca 10-15 minuter, sedan sätter vi våra medtagna flaggor på bilarna och åker en cruising genom Arvika centrum (några flaggor finns att låna). Har också skyltar som vi skall sätta på våra bilar.

EFTER CRUISINGEN ÅKER VI TILL ARVIKA FORDONSMUSEUM SOM INVIGER SOMMARENS TEMAUTSTÄLLNING: ”RALLY ÄR KULTUR” MED VETERANBILSTRÄFF. Där är grillen igång, lotteri, servering mm.

Styrelsen i Gammelbilens Vänner i Värmland önskar alla hjärtligt välkomna att delta i vårt firande antingen ni är medlem eller ej!

Har du frågor så ring 0707124697 Ralph Nilsson, klubbens sekreterare.

6 juni

KLUBBENS FÖRSTA VETERANBILSMARKNAD 4 MAJ 2019

Klubben skrev historia lördag 4 maj!

Sent i höstas kom Hans Forslund och Johnny L. Ohlsson med ett förslag till den övriga styrelsen om att klubben skulle anordna en veteranbils- och retromarknad i maj. Tanken var att använda Johnnys mark vid den gamla busstationen i Nysäter. Styrelsen tyckte att  idèen var intressant, så Hans och Johnny utsågs till att börja planera.

Marknaden blev annonserad i klubbens väggkalender, därefter på Facebook, i evenemangskalendern på klubbens hemsida, i Classic Motor, i Motor Turist, på Säffle kommuns hemsida och deras elektroniska tavlor på största vägarna.

Redan fredag kväll började nägra säljare rulla in i Nysäter, och tidigt lördag morgon fylldes det på med säljare. Både klubbmedlemmar och flera proffesionella kom som marknadssäljare och de blev sammanlagt ett 50-tal. Det bjöds ut ett mycket brett utbud av olika försäljningsobjekt relaterade till veteranmotorhobbyn. Antalet köpare och besökare är svårt att uppskatta, men marknadsplatsen fylldes snabbt upp och det kom och gick folk hela dagen.

Ett stort tack till alla som gjorde dagen möjlig – från idèstadiet, till att marknadsplatsen var ren och städad efteråt. Ett särskilt tack till Johnny för att han lånade ut sin mark och veranda! Stort tack också till Nysäters Marknadskommitè, Gillberga Hembygdsförening samt alla som frivilligt var med och sålde korv, kaffe, mackor och dricka från början till slut. Sist men inte minst: tack alla säljare och köpare som gjorde dagen möjlig!!

Redan nu lovar vi att det blir ny marknad i maj kommande år, och vi skall jobba hårt för att få flera säljare och många flera köpare.

Kom gärna med synpunkter i kommentarfältet antingen ni var på marknaden eller ej!

marked 12 marked2 marked3 marked4 marked5 marked6 marked8 marked10 marked11 marked12 marked13 marked14 marked15 marked16 marked17