BILDER FRÅN KLUBBENS FIRANDE AV NATIONALDAGEN OCH MOTORHISTORISKA DAGEN.

Medlemmar från många håll i Värmland och Dalsland mötte upp för att fira denna soliga och fina dagen. Vi var totalt 18 bilar och mer än 30 personer. Dom flesta var med i kortège genom Arvika centrum och därefter var vi alla med i Arvika Fordonsmuseums trevliga firande med grillmat och fika. Vi fick också lyssna till Bror Danielsson när han berättade om sin rallykarriär.

6juni10

Bror Danielsson

6juni8

Från vänster: GBVVs ena webmaster Hans Forslund, sekreterare Ralph Nilsson och kassör Jan-Eric Sandh.

66juni134910536_2452903791612698_7177410180097769472_n 6juni13 6juni12 6juni11 6juni9 6juni6 6juni5 6juni4 6juni3 6juni2 6juni.htm

FIRANDE AV NATIONALDAGEN OCH MOTORHISTORISKA DAGEN 6 JUNI

Vi samlar våra styrkor och åker till Arvika.!

Vi samlas kl. 10.30 i Nysäter på Johnny Olssons grusplan (Nysäters gamla busstation). Om vädret tillåter så tar vi en FIKA innan vi vid elvatiden gemensamt åker mot Arvika. Ta med kaffe och fikabröd!

Vi skall vara framme på SHELLMACKEN VID GATE RONDELLEN KL. 12.00. Vi hoppas att ni som kommer från Grums och Karlstad med omnejd möter oss där!! 

Vi väntar i ca 10-15 minuter, sedan sätter vi våra medtagna flaggor på bilarna och åker en cruising genom Arvika centrum (några flaggor finns att låna). Har också skyltar som vi skall sätta på våra bilar.

EFTER CRUISINGEN ÅKER VI TILL ARVIKA FORDONSMUSEUM SOM INVIGER SOMMARENS TEMAUTSTÄLLNING: ”RALLY ÄR KULTUR” MED VETERANBILSTRÄFF. Där är grillen igång, lotteri, servering mm.

Styrelsen i Gammelbilens Vänner i Värmland önskar alla hjärtligt välkomna att delta i vårt firande antingen ni är medlem eller ej!

Har du frågor så ring 0707124697 Ralph Nilsson, klubbens sekreterare.

6 juni

KLUBBENS FÖRSTA VETERANBILSMARKNAD 4 MAJ 2019

Klubben skrev historia lördag 4 maj!

Sent i höstas kom Hans Forslund och Johnny L. Ohlsson med ett förslag till den övriga styrelsen om att klubben skulle anordna en veteranbils- och retromarknad i maj. Tanken var att använda Johnnys mark vid den gamla busstationen i Nysäter. Styrelsen tyckte att  idèen var intressant, så Hans och Johnny utsågs till att börja planera.

Marknaden blev annonserad i klubbens väggkalender, därefter på Facebook, i evenemangskalendern på klubbens hemsida, i Classic Motor, i Motor Turist, på Säffle kommuns hemsida och deras elektroniska tavlor på största vägarna.

Redan fredag kväll började nägra säljare rulla in i Nysäter, och tidigt lördag morgon fylldes det på med säljare. Både klubbmedlemmar och flera proffesionella kom som marknadssäljare och de blev sammanlagt ett 50-tal. Det bjöds ut ett mycket brett utbud av olika försäljningsobjekt relaterade till veteranmotorhobbyn. Antalet köpare och besökare är svårt att uppskatta, men marknadsplatsen fylldes snabbt upp och det kom och gick folk hela dagen.

Ett stort tack till alla som gjorde dagen möjlig – från idèstadiet, till att marknadsplatsen var ren och städad efteråt. Ett särskilt tack till Johnny för att han lånade ut sin mark och veranda! Stort tack också till Nysäters Marknadskommitè, Gillberga Hembygdsförening samt alla som frivilligt var med och sålde korv, kaffe, mackor och dricka från början till slut. Sist men inte minst: tack alla säljare och köpare som gjorde dagen möjlig!!

Redan nu lovar vi att det blir ny marknad i maj kommande år, och vi skall jobba hårt för att få flera säljare och många flera köpare.

Kom gärna med synpunkter i kommentarfältet antingen ni var på marknaden eller ej!

marked 12 marked2 marked3 marked4 marked5 marked6 marked8 marked10 marked11 marked12 marked13 marked14 marked15 marked16 marked17

Klubbens veteranbils- och retromarknad.

Evenemangskalendern har detaljerad information om marknaden.marked marked2

Hej alla gammelbilsvänner. Nu är det dan före dan före dan före den spännande marknadsdagen i Nysäter. Ser ut att vara stort intresse för marknaden från både säljare och köpare och det ser också ut som vi skulle få skapligt väder. Klubben säljer också kaffe, dricka, korv och mackor så långt lagret räcker. Annan livsmedelsförsäljning på marknadsområdet är ej tillåten. Påminner också alla säljare att ha med minst en godkänd brandsläckare på sitt säljställe. Välkomna!

LÖRDAG 23 FEBRUARI ARRANGERADE KLUBBEN EN POPULÄR BUSSRESA IGEN.

Resan gick denna gången till Ådalsbruk Motormuseum och Löiten Ljusstöperi i Hedmark fylke, Norge. Totalt 38 medlemmar var med på resan och kunde beundra motormusèets riktigt många fina mopeder, motorcyklar och bilar. Dessutom fick alla demonstrerat hur flera av norska Televerkets gamla telefoncentraler fungerade.

Ett besök på Löiten Ljusstöperi med alla deras vackra dukningar och utställningar var också inlagt i resan.

Extra trevligt var det att så många som 13 av deltagarna på resan var kvinnor. Tillsammans njöt vi frukost, fika, middag och trevligt umgänge med mycket skratt.

gbvvÅ2 Å3 Å Å4 Å5 Å6 Å7 Å8 Å9 Å10 Å11 Å12

KLUBBENS POPULÄRA MONTER PÅ 60+ MÄSSAN

Gammelbilens Vänner hade välbesökt monter på 60+ mässan i Karlstad 20 och 21 februari. Där fick klubben möjlighet att förmedla det motorhistoriska kulturarvet, teknisk kompetens och betydelsen av att bevara, använda och utveckla motorhobbyn. Två av klubbens medlemmar, Carl Håkansson och Ulf Johansson visade upp sina fordon  i montern, och många beundrade dessa vackert renoverade pärlor!

60+ 60+6 60+7 60+2 60+5 60+4